Nazwa forum

Opis forum

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 2008-04-01 05:56:43

robertc

Administrator

Punktów :   

Dodatkowe zajęcia na placu

Znowu wklejam wiadomość od Jacka:

Czołem Kursanci,

Po wczorajszym,
(czyli 30 marca) egzaminie państwowym, który obserwowałem przez 3 godziny, mam niedosyt wiedzy praktycznej dotyczącej ogólnie pojętego „placu manewrowego”.

I tak:

- proszę opisać czynności, które wykonuję kursant przyjeździe po prostej i łuku do przodu i tyłu (na sucho – bez jazdy),
- wykaz czynności przy ruszaniu pod górkę,
- opisać urządzenie do bezpiecznego prowadzenia pojazdu,
- pokazać i omówić czynności kontrolne przy samochodzie.

Ja to wiem jak mam zrobić: kiedy zapalić motor, puścić sprzęgło, kręcić fajerą, zahamować, pod górę ruszam bez ręcznego (efekt oczywistości), ale jak to właściwie pokazać na egzaminie?

ALE …… brakuje nam SŁOWNICTWA, kolejności pokazywania (omawiania) poszczególnych czynności i jeszcze wielu innych rzeczy.

Wczoraj jeden gościu przy omawianiu świateł, zapomniał o stopie i wstecznym (przepraszam o światłach stopu i światłach oznaczających włącznie wstecznego biegu).

W związku z tym padła wczoraj propozycja zamówienia ODPŁATNIE 1-2 godzin szkolenia na placu manewrowym przez instruktora, który wykładał na kursie instruktorów w ośrodku „Nova” Na 6-ciu zdających  wczoraj, do godziny 14.30 zdało 5 osób na placu. Czy 6 zdała tego nie wiem? Bo poszedłem do domu.

Proponowany termin dodatkowej lekcji to najbliższa niedziela ok. godz. 10.00- 11.00 na ul. Odlewniczej lub jakiś dzień tygodniu po godz. 18.00 też na ul. Odlewniczej

Nikogo nie zachęcam, ani nie zmuszam. Na razie chęć wyrazili Czarek, Marek, Robert, Ela, ja, jeszcze chyba drugi Robert (nie pamiętam jego imienia-przepraszam).

Czekam do jutra (wtorek 01.04.2008r.) do godziny 15.00 na Wasze zgłoszenia e-mail. TYLKO DO 15.00

Później Andrzej będzie się umawiał  z instruktorem, ustalał cenę i termin, godzinę.

PS.
To nie jest żart prima aprilis-owy.

Pozdrawiam

Jacek M

Stopka forum

RSS